maanantai 22. helmikuuta 2016

Il Birrificio & Cafe Kokko!

Sattumankauppaa oli tiistain lounaspaikan valinta. Olimme matkalla aivan toiseen ravintolaan, kun eteemme osuneesta Il Birrificion katuständistä luimme heidän herkullisen lounastarjonnan; risottoa, pastaa, salaattia... ja päädyimme Il Birrificioon! Kaikkea olisi lounasantimista tehnyt mieli, mutta valitulla salaattilinjalla pysyttiin, jotta jaksaisimme nauttia jälkkäriksi kakkukahvit.

Uusia ravintoloita putkahtelee Helsinkiin jatkuvalla syötöllä, joka on aivan mahtavaa - vaikka perässä ei meinaa pysyä. Satunnaiset duunipäivät Punavuoressa ovat mahdollistaneet ravintoloiden testaamisen lounailla, kun tuntuu, ettei meinaa tahdissa pysyä ;). 

Il Birrificio sijaitsee entisen Kynsilaukan tiloissa, Fredalla. Il Birrificio on viehättävä oluttupamainen ravintola, jonka staileissa nahkapenkeissä oli mukava nauttia lounasta. Tykkäsin paikan sisustuksesta; tyylikästä, mutta rentoa. Täällä voisin kuvitella hyvinkin viettäväni iltaa kera iloisen ystäväporukan, ravintolan oluita ja makkaroita maistellen.

Lounasta maksaessamme varoiteltiin, että keittiössä on noin parinkymmenen minuutin jono. Tämä ei meitä haitannut. Lounaaksi valitsimme molemmat salaatin, joka sisälsi kukkakaalia, couscousia, oliivia, kananmunaa, punasipulia, oliiveja ja paahdettuja viinirypäleitä. Annosta odotellessamme maistelimme tosi herkullista focacciaa - pakko oli yrittää hillitä itsensä, maukasta leipää olisin voinut syödä vaikka kuinka monta palaa.Salaatti oli kaunis annos ja salaatin maut olivat herkulliset. Uutena makuelämyksenä tuli tämä helmicouscous. Hyvä lisäke muuten suht kevyeen salaattiin.Il Birrificion lounas vaikutti olevan aika suosittu. Salaattimme tuli luvatussa ajassa, enkä itse kokenut odotusaikaa liian pitkäksi. Kaffa Roasteryn kahvit skippasimme, koska suuntana seuraavaksi oli Cafe Kokko. Mutta siis, Il Birrificio oli mukava paikka ja salaatti maukas. Tänne tykkäisin tulla illallakin syömään. Erityisesti kiinnostaa ne paikan omat oluet ja makkarat.Kevyen lounaan jälkeen oli tiedossa vaikea valinta. Minkä Cafe Kokon ihanista raakakakuista valitsisin? Ikisuosikkini on ollut Sneaker, mutta nyt kaipasin uusia tuulia! Espresso Macchiaton seuraksi valitsin Vadelma-lakritsikakun, joka oli niin kaunis ja niin hyvä. Makunautintoa lisäsi kakun viimeistelty koristelu, ihan täydellistä.


Kahvittelukaverin kakusta sain maistaa palan. Hyvää oli tämäkin, vahvasti banaanilta maistuva kakku. 


Lounassettimme oli huippu. Raikas salaatti ja pari palaa hyvää leipää ja kunnon kakkukahvit oli erinomainen setti. Lisää näitä ja kyllä duunit taas luistaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti