lauantai 5. joulukuuta 2015

Latvan lounas on superhyvä!

Latva on minulle entuudestaan tuttu paikka, mutta useimmiten olen vieraillut Latvassa ilta- ja yöaikaan, edessä lasi jotain erinomaista viiniä. Perjantain lounaspaikaksi Latva valikoitui hyvän sijainnin ja houkuttelevien lounas-annosten vuoksi. Toki myös siksi, että oli hauska vierailla Latvassa kerrankin päiväsaikaan. Onneksi valikoitui: Oli kuulkaas ihan hiton hyvä lounas! Muutama vuosi sitten kävin aina kun mahdollista Bistro Helsinki 15:n kympin lounaalla - nyt Latvan lounaalla tuli mieleen nämä Bistro Helsinki 15 erinomaiset kybän lounaat, joilla usein vierailin. 

Anyways, perjantaina oli aikas kova tuuli ja kohtalainen vesisade, kun Latvaan taivalsimme. Siksipä oli erityisen ihanaa, että Latvassa oli tosi lämmin! Ei palellut ei. Kylminä ja viimaisina päivinä tulee kiinnitettyä huomiota ravintoloiden sisälämpötiloihin :). Latvassa oli ihanan lämmin tunnelma. 

Latvan lounaalla oli tarjolla kaksi annosta: Maalaismunakasta ja punajuuri-pähkinäsalaattia (9 €) ja Joulumakkaraa, coleslawta ja paahdettua perunaa (10 €). Minä rupesin heti säätämään.. Joulumakkaran kanssa sain fiksattua coleslawn sijaan punajuuri-pähkinäsalaatin. Erinomaista, että asiakkaan pillin mukaan tanssitaan... 

Lounaan alkuun oli tarjolla Latvan oman leipomon leivät, kolmea (!) eri vaihtoehtoa. Maistoin tietenkin kaikkia. Olivat hyviä! 


Pöytään tarjoiltiin söpö pieni alkusalaatti. Salaatti oli raikas ja hyvän makuinen. 


Pian salaatin syömisen jälkeen saimme eteemme varsinaisen lounaan. Lounasannos oli annosteltu kauniisti lautaselle. Joulumakkarat oli mukavasti paloiteltu pienempiin paloihin, punamarjat oli lautasen väripilkku. Esillepano oli mietitty ja viimeistelty kauniisti. 


Joulumakkarat olivat mahtavan makuisia ja rakenteeltaan sopivan pehmeitä ja ilmavia. Ihan huippuja siis. Arvuuttelimme maustemaailmaa ja löysimmekin kanelin ja inkiväärin. Neilikka selvisi kysymällä. Makkaran lisukkeista peruna oli mukavasti paahdettu ja maustettu. Punajuuret oli yhdistetty cashew-pähkinöihin - tämä makuyhdistelmä toimi hyvin. Latvan sinappi oli maultaan vahva. Sopi hyvin joulumakkaroiden kanssa. 

Joulumakkarat lisukkeineen oli täyttävä annos. Latvassa olisi ollut tarjolla Juustokakkua reiluun 3 €:n hintaan per pala. Arvaa tekikö mieli maistaa...? Mutta ei vaan pystynyt. Lounaskahvi sen sijaan maistui. Latvan lounaskahvi oli perjantaina Helsingin kahvipaahtimo nro 3 melko tumma paahto. Maku oli hyvä, ihanan pehmeä, mutta silti maukas. 


Latvan lounaalla oli mukavasti jengiä. Oli kivaa, että taas mahduttiin heti pöytään, kun paikkaan saavuimme, vaikka porukkaa lounaalla riitti. Latvan lounaalla oli astetta rauhallisempi fiilis, johtuen varmasti pöytiin tarjoilusta ja toki itse paikasta, hämyisestä kellaritilasta. Lounas sujui mallikkaasti ilman turhia odotteluja. Latvan lounaalla hintalaatusuhde oli erittäin hyvä. Kymmenen euroa on eri reilu hinta näin tasokkaasta lounaasta. Suosittelen Latvan lounasta ihan jokaiselle. Tosi hyvää ruokaa, tosi hyvään hintaan kera ystävällisen palvelun! Latva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti