lauantai 22. elokuuta 2015

La Maison!

Elokuinen viikonloppu oli täynnä kivaa ohjelmaa. Lauantaina oli ensin vuorossa Helsinki Street Run, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa Helsinki City Maratonin yhteydessä. Reilut 17 kilometriä aurinkoisessa Helsingissä upeaa reittiä juosten sujui välillä helpommi ja välillä vähän työläämmin. Kiva oli juoksu, ja oikein hyvin oli tämä tapahtuma järjestetty. Hyvännäköistä ja -tuulista jengiä oli maalissa!

Uimastadikan kautta suuntasin illan ravintolaa kohti. Paikaksi valikoitui juuri ovensa aukaissut La Maison Tehtaankadulla. Bongasin Table Onlinesta erinomaisen houkuttelevan tarjouksen, jota en voinut jättää väliin - 4 ruokalajia / 35 € hlö. 

La Maisonin leipätarjoilu oli mukavan laaja, leivän rakastaja tykkäsi. Leipätarjottimelta löytyi ruisleipää, vaaleaa leipää, timjamileipää, focacciaa... Parhaat leivät olivat focaccia ja ruisleipä, jonka kanssa maistui yrttilevite. Muut leivät eivät minua niin sytyttäneet. 


Keittiön tervehdys lupasi hyvää. Tämä raikas ja maukas suupala oli hyvä. 


Ensimmäinen ruoka-annos ei menulta luettuna herättänyt meidän makuhermoja. Suolattua siikaa, piimää, tilliä ja krutonkeja saapui eteemme kauniisti aseteltuna. Siika  lisukkeineen maistui erinomaiselle ja teilasi ennakkoajatuksemme. 


Menun toinen ruoka oli Kukkakaalia eri muodoissa; friteerattuna, pyreenä ja naturellina. Kukkakaalin lisukkeet olivat mielenkiintoiset: herukkaa, Sultana-rusinoita, tyrnimarjaa ja marinoituja viinirypäleitä. Annos oli erittäin hyvä. Kukkakaali maistui kaikissa muodoissaan, erityisesti pyre oli hurjan hyvä. Raikkaat ja kirpakat lisukkeet täydensivät kokonaisuuden erinomaiseksi. 


La Maison valitsee tarkasti ravintolassa käytettävät raaka-aineet. La Maisonin karitsa saapuu Lohilahdelta. Karitsan lapa tarjoiltiin grillatun päärynän, selleripyreen ja rakuunakastikkeen kera. Liha oli mureaa ja maukasta. Itse ihastuin täyteläiseen ja vahvaan rakuunakastikkeeseen sekä selleripyreeseen. Olen ilmeisesti alkanut tykkäämään selleristä, pyre nimittäin maistui oikein hyvälle, entisille sellerin inhoajalle yllättävä kokemus. 


Juustoista päädyimme maistamaan cheddar-tyyppistä juustoa, joka ei meitä kummemmin sytyttänyt. Juustolautasen lisukkeet olivat hyvät. Mieleen jäi erityisesti kirpakka hillo ja hauska hiilinäkkileipä. Mukavaa oli, että juustot esiteltiin baarin puolella ja itse sai kuulemansa ja näkemänsä perusteella valikoida mieleisensä juuston (6€ / kpl).Jäätä ja lunta lautasella - jälkiruuan muodossa. Jäätä ja lunta sisälsi jogurttia, hunajamoussea, kinuskista hunajakennoa, kristallisoitua ruusua ja ruusugeeliä. Tämä jälkiruoka oli ihan huippu. Annoksessa täyttyi kaikki täydellisen jälkiruuan vaatimukset; maussa oli raikkautta, makeutta, täyteläisyyttä ja kivasti raksuteltavaa. Lisäksi jaettava annos oli reilun kokoinen! La Maisonissa kannattaa ehdottomasti maistaa tätä jälkiruokaa. 


Nopeet syö hitaat - vai miten se meni...? Illan viimeiset herkut tarjottiin laskun yhteydessä. Pikkukakkusten kanssa tarjoiltu kinuskinen kastike oli ihana. Lasku kahdelta hengeltä oli hieman alle satasen, sisältäen ruuat, oluen ja kaksi lasia valkoviintä. Nauttimamme valkoviini oli upea - kuva jäi tällä kertaa ottamatta. La Maisonin viinivalikoima on osaavissa käsissä. Juomapuolesta vastaa nimittäin Emosta tutuksi tullut Toni Yksjärvi.  


La Maisonin ruoka oli hyvää. Kaikki neljä ruokaa olivat onnistuneita, maukkaita ja tasapainoisia kokonaisuuksia. La Maisonissa annoksen raaka-ainetta kunnioitettiin. Oivat ja kekseliäät lisukkeet täydensivät kunkin raaka-aineen makua - eivät peittäneet tai vieneet liikaa huomiota. Hinta siis todellakin vastasi laatua. 

La Maisonissa oli vilkas ilta. Palvelu oli kovin ystävälllistä ja huomaavaista. Kaikki ei (vielä!) kuitenkaan sujunut ihan vimpan päälle. Välillä ruoka-annosta sai odotella tovin jos toisenkin. Välillä annos saapui pöytään tosi nopeasti. Tämä ruokalajien tahdittaminen korjaantunee homman edetessä. La Maison yllätti meidät positiivisesti. On mahtavaa nauttia ravintolaillallinen, jossa kaikki menun annokset ovat onnistuneita. Eniten minua ilahdutti tosi hyvä safka; makuelämykset olivat upeita!


La Maison

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti