tiistai 7. heinäkuuta 2015

Tallinnaan!

Kesäreissu Tallinnaan oli taas edessä. Blogista löytyy useampikin juttu aikaisemmista Tallinnan keikoista. Varasimme matkan jälleen kerran Eckero Linelta ja tarkoituksena oli olla koko viikonloppu Tallinnassa, jotta kerrankin olisi aikaa syödä riittävästi. Menomatka perjantain iltapäivän lautalla sujui rattoisasti kuohuviiniä nauttiessa. Paluumatkalla sunnuntaina meitä helli ihana aurinko ja kylmä Corona. 
Hotelliksi valikoitui tällä kertaa Radisson Blu Sky, joka sijaitsee hyvällä etäisyydellä niin vanhasta kaupungista kuin keskustastakin. Hotellihuone oli ihanan iso, vaikka olikin aivan perustason huone. Sisustus oli viihtyisä ja kylpyhuoneesta löytyi laadukkaat tuotteet. 11:sta kerroksestakin oli hyvät näkymät yli kaupungin.


Radissonin sänky oli ihan mahtava. Sängyn vieressä oli kauniit valkoiset lamput ja lukuvalo oli näppärästi piilotettu molemmin puolin sängyn päätyyn. Illallispaikaksi olimme varanneet Viimsissä sijaitsevan ravintola Noan. Noa aukaisi ovensa keväällä 2014 ja on saanut kovasti kehuja. Noa löytyy mm. Viron 50:n parhaan ravintolan listalta. Odotukset olivat siis erittäin korkealla. 

Ravintolaan matkasimme taksilla. Tuttuun tyyliin ajankäyttömme oli varsin tehokasta, joten taksimatka ravintolaan oli ainoa järkevä vaihtoehto. Matkaa kertyi noin 10 kilometriä ja kyyti maksoi noin 13 euroa. 

Noa sijaitsee ihastuttavalla paikalla meren rannalla. Harvasta ravintolasta on näin upeat näkymät. Noan sisustus oli hieno. Vaaleaa puuta täydensivät voimakkaat värit ja kivat yksityiskohdat kruunasivat kokonaisuuden. Meille oli varattu kahden hengen ikkunapöytä, josta oli upeat näkymät merelle.  
Noan menu oli jaettu raaka-aineiden mukaan eri osioihin eli kasvis, kala, liha ja jälkiruuat. Annokset maksoivat 6 €, 12 €, 18 € ja 24 €. Listalla oli useita varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta kas kummaa, me päädyimme kumpikin samoihin annoksiin ;).  
Noan omaa olutta oli maistettava.
Noan leivät olivat hyviä sekä vaalea että mausteinen tumma leipä.
Viinivalinnat olivat onnistuneet; Pauliinalle valkoviintä ja Mirkalle punaviintä. Molemmat viinit toimivat hyvin ruokien kanssa. 
Alkuruokamme grillattu munakoiso oli hyvä. Puolikkaassa munakoisossa oli runsaasti syötävää yhdeksi alkuruuaksi. Maukkaan munakoison päällä oli juustotahnaa ja vihannesraksuja. Lisäksi annoksessa oli lisukkeena savun makuinen tumma kastike ja erillisessä pikkukannussa tomaattista kastiketta. Makuja tässä annoksessa oli useita, mutta ne muodostivat yhdessä toimivan kokonaisuuden. Jäimme annoksen syötyämme tosin miettimään, oliko kaikki systeemit aivan tarpeellisia. 
Pääruuaksi valikoitui tarjoilijankin suosituksesta savupunajuuri-risotto, joka oli hyvää. Risotossa vaan toistui samat maut kuin alkuruuassa eli vuohenjuusto ja savu ja ehkäpä sen takia ei herättänyt niin suuria tunteita. Risotto tarjoiltiin kauniin mallisesta kulhosta ja risottoa oli reilu annos, syötyä tuli melkein kaikki.
Taas siis opimme jotain. Seuraavalla kerralla mietimme vielä vähän tarkemmin illallisen ruokavalintoja. Tosin tässä kohtaa tarjoilijakin olisi voinut asiassa meitä valaista. 


Alku- ja pääruoka olivat tosi täyttäviä. Halusimme kuitenkin maistaa jotain makeaa ja valitsimme jaettavaksi jälkkäriksi juustokakkua. Kakku oli herkullinen ja rakastimme kakun Creme Brulee -tyyppistä rapsakkaa kuorrutusta. Basilikajäätelöä oli hauska maistaa, mutta basilika jäätelön muodossa nautittuna ei innostanut. Kaunis annos!
Palvelu Noassa toimi todella tehokkaasti, mielestämme vähän liiankin nopeasti. Alkujuomia emme ehtineet nauttia rauhassa, kun edessämme oli jo seuraavat juomat. Ruoka-annokset tulivat pöytään myös tosi nopeassa tahdissa. Palvelu siis tosissaan sujui ja tarjoilijat olivat ystävällisiä ja hyväntuulisia.

Loppulasku kahdelta oli yhteensä 112 €. Eli Noa ei tallinnalaisittain ole kovin edullinen. Meille jäi hieman ristiriitainen fiilis illasta. Ruoka ja juomat olivat aivan hyviä, ravintolan sijainti ja sisustus olivat mahtavia ja palvelu tehokasta. Tähän hintaan olisimme kuitenkin toivoneet illalta vielä jotain spessua. Ruokavalintamme eivät osuneet samantyyppisyydessään aivan nappiin ja huippunopea palvelu toi iltaan hieman kiireen tuntua. 
Ihan loppuun sattui vielä pieni sekaannus Limoncellojen kanssa, joka ei nostattanut meidän tunnelmia. Limoncellot olivat varmasti aidoimman makuisia, mitä olemme juoneet. Noa valmistaa itse Limoncellot ja sen selkeästi maistoi. Raikasta, vahvaa ja tuoretta makua. Suosittelemme kokeilemaan!Noassa on mahtava terassi. Meitä ihastutti kankaiden kauniit värit. Erityisesti suosittelemmekin Noaa kauniina kesäisenä päivänä ja miksei talvellakin, kun maisema aukeaa merelle. Tämän paikan näkeminen on hieno kokemus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti