maanantai 11. toukokuuta 2015

Viiniä ja herkkuja Olossa

Ei ollut ihan peruskeskiviikon iltapäiväohjelmaa meillä viime viikolla tiedossa. Saimme kutsun tutustumaan neljän Ranskan huippuviinintekijän viineihin ja maistelemaan ravintola Olon valmistamia herkkuja viinien kanssa. Tähän kutsuun oli helppo vastata kyllä kiitos!

Ogierin viinitalo sijaitsee Châteauneuf-du-Papen alueella, joka on Rhônen laakson tunnetuin ja arvostetuin yksittäinen suojatun alkuperämerkinnän alue.

Crozes-Hermitageen tutustuimme ensimmäistä kertaa Pariisissa paikallisen tuttumme suosituksesta. Ja ihastuimme oitis. Tämä Ogierin viinitalon viinikään ei pettänyt. Voimakas ja miellyttävä viini. Tätä viiniä voisi nauttia hyvän pihvin kanssa tai juustojenkin.
Tykästyimme myös seuraavaan maistamaamme viiniin eli Ogierin viinitalon Domaine Notre Dame de Cousignac Parcelle Nordiin. Tämä täyteläinen luomupunaviini oli meidän mieleen! Ryhdikäs, tasapainoinen ja kirsikkainen. Sopii myös seurustelujuomaksi.
Meidän makuhermoihimme iski myös Notre Dame valkoviini. Tämä oli loistava valkkari! Raikas, kuiva ja hapokas. Just the way we like it. Sopii mainiosti seurustelujuomaksi, mutta myös salaatin tai vaalean kalan kanssa varmasti mainio pari.Larochen viinitaloon tutustuimme tarkemmin muutama viikko sitten Emossa. Larochen valkoviineistä suosikkimme Emossa oli Laroche Chablis Jouchére 2013, edelleen olimme kyseisestä viinistä samaa mieltä; kuiva, raikas ja hapokas. Larochen viinitalon viini Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey oli by the way Viini-lehden valinta vuoden valkoviiniksi. 


Cazesin luomuviineistä maistoimme kahta jälkiruokaviiniä, jotka molemmat olivat miellyttävän makuisia. Suosikkimme näistä kahdesta oli Rivesaletes Ambre, itse luonnehdimme tätä jälkkäriviiniä portviinin ja calvadoksen kombinaatioksi, ilman voimakasta alkoholin makua. Olon ihanan raikkaat ja keväiset tarjottavat maistuivat meille todella hyvin. Innolla odotamme pääsevämme tänne pian syömään oikein kunnolla!
Vihreää ja valkoista parsaa possurouheella. Mirkan ekat parsat tänä vuonna. Erityisesti valkoinen parsa oli tämän annoksen helmi.


Toinenkin salaatti oli oikein maukas ja raikas. 


Olon sämpylät olivat niiiiin hyviä! Lämmin sämpylä, rapea kuori, sopiva sitko ja maku olivat näiden Olon sämpylöiden salaisuus. Pisteenä iin päälle vielä paljon voita leivän päälle - ei ole tämän herkun voittanutta. 


Raikas jälkiruoka, raparperia, suolaheinää, keksinmuruja. Ihana lopetus hienolle illalle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti