keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Taste of Helsinki 2013


Taste of Helsinki - mikä ihana tekosyy nauttia hyvästä ruuasta ja maistella uusia viinejä. Tapahtuma järjestettiin toisen kerran 13.-15.6.2013 vanhojen makasiinien alueella. Mukana oli jälleen kerran suuri joukko Helsingin huippuravintoloita ja muuta Helsingin ulkopuoleltakin. Ihanan monta lempparipaikkaamme löytyi siis täältäkin!

Tänä vuonna kolme eri ruoka-ainesta näytti olevan pop: hauki, villisika ja raparperi. Ja tottahan toki mekin maistelimme kaikkia näistä. 

Ravintola Juuri tarjoilee Korkeavuorenkadulla suomalaisia tapaksia eli sapaksia. 
Juuren tarjonnasta maistoimme ihanan mureaa villisianniskaa ja suola-karamellikakkua. Villisika-annos oli oikein onnistunut ja herkullinen. Suolan ja makean yhdistelmä on mielestäni yksi parhaista, mutta tässä annoksessa se ei oikein päässyt oikeuksiinsa. 

 


Muru sijaitsee Helsingin Fredrikinkadulla ja on nykyään kovin suosittu. Ilman varausta ravintolaan on turha ainakaan viikonloppuisin yrittää ja varauskin kannattaa tehdä todella hyvissä ajoin, mieluiten kuukausi kuin muuta viikko ennen. Murun karitsatuoremakkara oli erinomainen, mehevä ja mausteinen. Vasikanpaisti tonnato oli mieto ja maukas, tasapainoinen annos. Luomo on siirtynyt Vironkadulta Helsingin keskustaan ja sijaitsee nykyään kauppatorin laidalla Katariinankadulla. Luomon alakerrassa sijaitsee Jounin toinen ravintola Pure Bistro, joka on rennompi ja annokset reilumpia, mutta ruoka aivan yhtä maukasta. Luomon listalta kokeilimme tartaria ja kananmunaa. Tartar oli mieto ja kokonaisuus jäi jotenkin vaisuksi. Kanamuna-annos oli ehkä rumin ikinä, mutta maku oli aivan tyrmäävän hyvä! Uskomattoman hieno ja vivahteikas annos, jossa kaikki elementit toimivat. Yksittäisistä annoksista selkeästi paras ja erikoisin.


            Bistro Omat sijaitsee Kirkkonummella ja tähän ravintolaan olemme tutustuneet vain Taste of Helsingissä. Viime vuonna Omat nousi ehdottomaksi suosikiksemme festareiden annissa. Bistro Omatin listalta maistoimme Carpacciota ja haukihampurilaista. Molemmat annokset olivat mietoja ja tasapainoisia. Maut olivat selkeitä ja raikkaita. Tänne on ehdottomasti päästävä vielä tänä kesänä! Myös marinoidut mansikat  olivat loistava annos ja erinomainen jälkkäri. 


              


                                          

Viinien osalta jämähdimme aika pitkälle Arvid Nordquistin ständille. Kaikkia Nordquistin viinejä saa alkosta. Punaviininä oli tarjolla italialaista Appassimento Vivaldia. Viini oli täyteläistä ja pehmeää. Viini valmistetaan apassimentomenetelmällä, jota käytetään Valpolicellan Amaroneviineissäkin. Viinin valmistukseen käytetään kuivattuja rypäleitä. Tästä tuli ihann yksi mun lemppari, hinta Alkossa on alle 10 €.

Valkkarivaihtoehtona oli Etelä-Afrikkalainen KWV Moscato. Viini oli ihanan kesäinen. Vaikka viini onkin puolimakea, siinä oli riittävästi happoa, että se maistui kuitenkin raikkaalta ja miellyttävältä. Ihan huippua. Tämänkin viinin hinta on Alkossa alle kympin. 

Jälkkäriviininä nautimme Brachetto d'Acqui Castelgaro nimistä viintä. Taisi löytyä Moscato d'Astin haastaja :) Kerrassaan lumoava! Tätä viiniä löytyy vain Alkon tilausvalikoimasta. Pullon hinta on n. 12 €. 


                  


Kiitos Taste of Helsinki! Ensi vuonna ihan varmasti tavataan täällä jälleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti