sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

F-hoone Tallinnassa

Keväinen ja aurinkoinen päivä Tallinnassa huipentui ruokailuun kehutussa ravintola F-hoonessa. F-hoone sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, Kalamajan alueella, vanhassa tehdashallissa. Me kävelimme tänne nauttien keväisestä päivästä (ja kovasta tuulesta), vaikka tien tänne löytää myös julkisilla. Paluumatkan hurautimme taksilla suoraan satamaan ja ehdimme laivaan ;). Hintaa taksimatkalle kertyi noin femman.  

F-hoone hurmasi meidät heti ensihetkestä lähtien. Ravintola on sisustettu tyylillä ja paikasta huokuu rento ja letkeä fiilis. Korkeat huoneet, isot ikkunat, tiiltä ja puuta ja huikean pitkä baaritiski. Pöydän saimme ikkunan edestä, josta oli hyvät näkymät koko ravintolaan. Menu oli sen verran houkutteleva, että alkuperäisestä syön vain yhden ruuan -ajatuksesta, oli helppo joustaa. Lista on monipuolinen, ja sekä tunnelman että menun perusteella F-hoone sopii monenlaiselle ruokailijalle. Ravintolassa olikin ruokailijoita laidasta laitaan. F-hoonen hintataso on erittäin halpa. 


Alkuun valitsimme klassisen tartar-pihvin ja leipää kera erilaisten tahnojen. Ei moitteen sijaa kummassakaan. Molemmissa annoksissa oli makua ja kokoa riittävästi. 


Lammasburgeri perunoilla sekä grillattu lohi pilahviriisillä  jatkoivat alkuruokien aloittamaa maukkaan ruuan linjaa. Lohi oli kuorrutettu sopivan suolaisella Tapenade-tahnalla. Jogurtti-tillikastike raikasti annosta mukavasti. Jälkiruuat kruunasivat tämän ruokaelämyksen. Creme Brulee oli hyvä. Rapsakka pinta ja makea mansikkahillo takasivat minulle tyytyväisen mielen. Letut marjoilla ja vaniljasitruunakermalla sulivat suussa. 
Venähtäneestä shoppailukierroksesta johtuen ruokailuaika F-hoonessa oli tosi lyhyt. Kerroimme saapuessamme tarjoilijalla tilanteemme, ja huolimatta ravintolan runsaasta asiakasmäärästä palvelu toimi täydellisesti. Onnistuneen ja täydellisesti ajoitetun palvelun ansiosta ehdimme tunnin aikana syömään aika paljon ruokaa ja nauttimaan pari paikallista olutta. Ravintolasta tilattiin meille taksi pyydettyyn aikaan ja alkujännityksestä huolimatta kaikki meni aivan putkeen. 


F-hoonessa kokonaisuus toimi täydellisesti. Me tykkäsimme paikan sisustuksesta;  rouheasta mutta tyylikkäästä meiningistä. Kaikki syömämme ruoka oli maukasta, valmistettu laadukkaista raaka-aineista ja erittäin edullista. Simppeliä safkaa, mutta älyttömän hyvää. Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja osasivat hommansa. F-hoone sopii monenlaisille ruokailijoille, ja vaikutti siltä, että F-hoonessa on mukava ruokailun jälkeen jäädä viettämään iltaan. Tätä ravintolaa ei Tallinan kävijän kannata missata. Tänne menen uudestaan seuraavalla reissulla. F-hoone

Telliskivi 60A

Kiitämme: 
- maukas ruoka
- viihtyisä paikka
- halpa hintataso
- ystävällinen ja erittäin toimiva palvelu
- toimiva setti kokonaisuudessaan 

Ei moitteita :)

2 kommenttia:

  1. Tästä olen lukenut monesta blogista, täytyy kokeilla seuraavalla Tallinnan reissulla.

    Yhden asiakkaani toimisto oli ennen aivan tuossa vieressä, joten osaan suunnistaa paikalle omalla autollakin, jos aikaa vain jää ruokailuun.

    VastaaPoista