sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Fladassa!

Flada 13:sta innostuin illalliselle Grouponin tarjouksen houkuttelemana: neljän ruokalajin yllätysmenu neljälle hintaan 100 €. Varaus hoitui kätevästi TableOnlinen kautta. Puhelimitse tosin varmistin, että allergiat huomioidaan yllätyksellisessä menussa. 

Flada sijaitsee tosi keskeisellä paikalla, ja lähistöllä on hyviä paikkoja alkujuomille, kuten American Bar ja VinVin. Me kävimme kuohuvilla Kämpin Barissa. Flada 13 on pienehkö, bistrotyyppinen ravintola. Ravintolan lattia (käykää tsekkaamassa!) oli sisustuksessa ainoa yksityiskohta, joka jäi mieleen. Niin ja se, että wc oli aivan pöytämme takana... Ei ehkä ihan paras pöydän sijoitus. Yllätysmenu sisälsi alkuun Mustajuurikeittoa. Keitto oli maukas ja samettisen pehmeä. Hyvä annos. 
Keiton jälkeen olivat vuorossa blinit. Itse blinit eivät vakuuttaneet. Olivat aavistuksen kuivahtaneet ja letuissa ei ollut samanlaista kuohkeutta ja rapeutta, mitä itse valmistamissamme on ollut. Blinien seuralaiset: siian- ja muikunmäti, smetana ja punasipuli olivat hyviä. Pääruuista Karitsan potka oli reilu annos. Liha oli mureaa, sitä oli runsaasti ja kastike aivan maistuvaa. Lisukkeena tarjottu punajuuriohratto oli rakenteeltaan minun makuuni oikeanlaista, mutta mauton. Ripaus suolaa auttoi asiaa. Tässä annoksessa pisteet vei maukas karitsa.Jälkiruokana oli Creme Brulee. Perushyvä Creme Brulee ilman mitään lisukkeita. Odotin aavistuksen täyteläisempää. Jälkkärin kanssa tarjoiltu viini oli hyvä. 

Palvelu Fladassa oli erittäin rentoa ja huumorilla sävytettyä. Ruuat tuotiin reippaalla otteella, emmekä missään kohtaan joutuneet odottelemaan turhia. Muutamaa pientä sähläystä lukuunottamatta palvelu oli aivan ookoo. Grouponin tarjous ravintolaan oli hyvä; 25 € neljän ruokalajin illallisesta on aika vähän. Ruoka ei keittoa lukuunottamatta antanut aihetta kummempiin kehuihin. Kokonaisuudessaan perushyvää ruokaa ilman suuria makuelämyksiä.  Flada 13

Kiitämme:
-perushyvä ruoka
- edullinen tarjous
- hyvä jälkiruokaviini
- maukas mustajuurikeitto
- sujuva palvelu

Moitimme: 
- mieleenpainuvia makuelämyksiä olisin kaivannut enemmän
- blineiltä odotin enemmän
- vessa aivan pöytämme takana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti