sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Parempaa kuin avokadopasta?

Makuasioista voi ja pitääkin kiistellä ;-). Kun rahat on tuhlattu joululahjoihin (ja muutamaan pimeyden pakenemisreissuun) ja pikkujoulukausi on vilkkaimmillaan, eikä mihinkään ravintolaan johon haluaisi mennä, saa enää tälle vuodelle pöytää eikä siihen olisi rahaakaan, niin onkin aika aukaista keittokirjat ja ruveta kokkailemaan kotona ;-).

Valmistin tänään Safkaa -kirjasta Sitruuna-anjovispastaa lisukkeeksi kuhan kanssa. Pasta on ihanan raikasta ja samalla täyteläisen makuista. Ihan mun suosikki!



Ohje on neljälle pääruoaksi.

Tarvitset suurinpiirteinä tämän verran näitä aineksia:

2 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
1-2 valkosipulinkynttä
n. 10 sardellifilettä (25g) EI ANJOVISFILEITÄ!
n. 4 dl parmesanraastetta
3 keitettyä kananmunaa
0,5 dl oliiviöljyä
tuoreita yrttejä mukaan (ruohosipulia, tilliä, basilikaa, persiljaa yms.)
pippuria
suolaa

400g pastaa

Keitä ensin kananmunat. Valmista sillä aikaa kastike kulhoon edellä mainituista aineksista samaan tapaan kuin avokadopastaa valmistattaessa. Hienonna keitetyt kananmunat haarukalla ja lisää joukkoon. Lisää yrttejä oman maun mukaan (ohjeessa n. kourallinen, itse taisin laittaa pari).

Keitä pasta ja säästä n. 1 dl keitinvettä. Sekoita pasta kastikkeeseen ja lisää keitinvettä tarvittaessa. Maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Muista pestä sitruuna huolella! Käytä sardelleja, älä sardiineja.

HUOMAUTUS: Pasta ei maistu yhtään sardiineille (joita itse inhoan) vaan ihanan suolaiselle ja raikkaalle.

Seuraavaksi aion tehdä Lindströmin pihvejä ja pinaattilettuja. Nam.

ps. Safkaa -kirjan arvonta käynnissä marraskuun loppuun :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti