tiistai 7. elokuuta 2012

Eatzen, Ashbourne Co. Meath, 1.8.2012

Kesäloman viimeisellä viikolla lähdin tapaamaan ystävääni Irlantiin. Kaikkia todennäköisyyksiä uhmaten en pakannut mukaan sateenvarjoa vaan aurinkolasit ja kas kummaa jälleen kerran saimme nauttia aurinkoisesta säästä. Olen käynyt Irlannissa viisi kertaa ja koskaan ei ole satanut, vaikka Irlannissa sataa aina!

Ystäväni asuu Dublinin esikaupunkialueella kylässä nimeltä Ashbourne. Ensimmäisenä iltana päätimme pysytellä Ashbournessa, joka olikin oikein hauskaa vaihtelua. Kiertelimme muutamissa putiikeissa ja kävimme syömässä loistavan illallisen ravintolassa nimeltä Eatzen. Eatzen on fine dining -tasoinen kiinalainen ravintola. Eatzen tarkoittaa terveellistä syömistä (vapaasti suomennettuna). Oli aivan mahtavaa päästä tänne syömään, koska fine dining kiinalaiseen en ainakaan Suomessa ole törmännyt.

Eatzen sijaitsee huomaamattomasti rakennuksen toisessa kerroksessa. Tänne ei sattumalta löydä. Ravintolassa meidät otettiin lämpimästi vastaan ja palvelu oli ammattitaitoista. Sisustus oli moderni ja hienostunut. Viihdyimme täällä erinomaisesti!Yllätykseksemme Eatzenissä oli tarjolla tarjousmenu. Olimme liikkeellä klo 19.00, mutta ravintolassa oli vielä Early Bird menu voimassa. Irlannissa useat ravintolat tarjoavat Early Bird menuita klo 17.30-18.30. Kannattaa todellakin tarkistaa onko ravintolalla tällainen tarjous. Monet laadukkaat ravintolat tarjoavat näitä menuita todella pilkkahintaan. Eatzenin tarjousmenu oli kolme ruokalajia 23 €:n hintaan, tämä oli pakko hyödyntää! Tarjous oli noin 50% normaalista listahinnasta! Alkuun tilasimme lasit Pinot Grigiota (5€) ja tutustuimme listaan. Vaihtoehtoja oli todella runsaasti. Päädyimme ottamaan alkuruoaksi Barbecue Ribsit ja Salt and Chili Chicken. Molemmat annokset olivat todella herkullisia! Ribsit olivat ihanan pehmeitä ja erityisesti kana-annoksessa mausteet olivat kohdillaan!Pääruoiksi valikoituivat Spring Onion Lamb Peking Style ja Steamed King Prawns with Fresh Garlic. Todella maukkaita annoksia molemmat! Lammas oli mureaa ja ravut ihanan valkosipulisia. Lisukkeena söimme paistettua riisiä.Jälkkäriksi valitsi mustaherukkajäätelöä ja valkosuklaacremellä täytettyjä tuulihattuja. Erittäin hyviä nämäkin! Mustaherukkajäätelö oli raikasta ja voimakkaan makuista. Tuulihatut olivat kuohkeita ja ihanan epäterveellisiä.

Eatzenissä on myös oma karaoke huone, jonne voi mennä hoilottamaan, jos sellainen tarve yllättää ;-) Voin todellakin erittäin lämpimästi suositella Eatzen-ravintolaa. Ehdottomasti paras kiinalainen ravintola, jossa olen käynyt! Kolme ruokalajia ja kaksi lasia viiniä maksoivat yhteensä siis 43 €.

Illallisen jälkeen suuntasimme paikalliseen elokuvateatteriin katsomaan Magic Mike, tähän ei voi oikein muuta sanoa kuin huh huh ;-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti