maanantai 12. joulukuuta 2011

Cafe Constant 4.12.2011, Pariisi

Cafe Constantin bongasimme netistä ja myös pariisilainen tuttumme suositteli meille tätä mestaa. Ravintola sijaitsee lähellä Eiffeliä, joka muuten oli vaikuttava valaistuna illan pimeydessä. Eiffeliltä oli noin viiden minuutin kävelymatka tähän ravintolaan. Constantin omistaja  on Christian Constant. Tässä lisätietoa hänestä Chef Christian Constant.
Cafe Constant ei ota pöytävarauksia. Sunnuntaina illallinen alkoi klo 19 ja olimme paikan päällä jo varttia vaille. Paikalla oli muitakin illastajia odottamassa h-hetkeä. Kellon lyödessä seitsemän meidät ohjattiin yläkertaan ikkunan vieressä olevaan pöytään. 

Nauttimamme illallinen oli täydellinen! Alkuruokamme; Mirkan kurpitsakeitto ja Pauliinan artisokkasydän -salaatti olivat molemmat loistavia. Kurpitsakeitto oli täyteläinen, kuohkea ja keiton maut olivat voimakkaita, mutta pehmeitä. Artisokkasydänsalaatti oli raikas ja maultaan myös voimakas. Salaatissa oli mm. sieniä. Huomatkaa molempien annosten kauniit värit!
Pauliina tilasi pääruuaksi samaisen Kurpitsakeiton. Jännää oli muuten kerrankin tietää jo etukäteen, että luvassa on herkkuannos ;). Mirka valitsi listalta kalaa, joka tarjoiltiin bataattimuussin kanssa. 


Tällä kertaa vaihtoehtona ei ollut jättää jälkkäriä väliin, alku- ja pääruuat olivat olleet niin hyviä. Päädyimme samaan annokseen, emmekä pettyneet. Annoksemme oli tummasta suklaasta valmistetut, varmaan kermalla ja voilla jatketut, suklaapallerot vaniljakastikkeen kanssa. Mielettömän hyvää!
Cafe Constantin menu on selkeä. Alkuruuat maksavat 11 €, pääruuat 16 € ja jälkiruuat 7 €. Annokset olivat kaikki reiluja. Ruokien kanssa nautimme jälleen kerran punaista ja valkoista viintä. Pariisin reissulla suosikkipunaviiniä olivat muuten Rhonen alueen viinit. Cafe Constantiin suosittelemme lämpimästi vierailua! Cafe Constant

Café Constant
139, rue Saint-Dominique
75007 ParisEi kommentteja:

Lähetä kommentti