tiistai 1. marraskuuta 2011

Ravintola Kohvik Moon, Tallinna 29.10.2011.

Tallinnan keikasta ja Tallinnan houkuttelevista ravintoloista olimme puhuneet pitkään. Viime viikonloppuna saimme ruokaretken naapuriin toteutettua. Ennen reissua olimme tutkailleet eri vaihtareita - ongelmana oli lähinnä reissun lyhyys ja se, kuinka paljon ja montako kertaa ihminen jaksaa syödä puolentoista vuorokauden aikana?

Mirkan ystävän suosituksesta lauantain lounaspaikaksi valikoitui Kohvik Moon. Tämä ravintola sijaitsee hieman ydinkeskustan ulkopuolella. Radisson Sassilta kävely Kohvik Mooniin kesti noin parikymmentä minuuttia. Ja mikäs oli kävellessä; loistava sää ja ihana rento mieli kun oli matkassa mukana. Kohvik Mooniin ei kyllä vahingossa eksy, mutta tämä on etsimisen arvoinen paikka. 
Tunnelma
Kohvik Moon on rennosti sisustettu, mutta tyylikäs paikka. Ravintolassa oli muutamia mielenkiintoisia, keveyttä tuovia yksityiskohtia, kuten yhdelle seinälle ripustettu peilien rykelmä tai hauska lamppu. Henkilökunta otti meidät erittäin ystävällisesti vastaan ja heti tuli kotoinen ja tervetullut fiilis!
Ruoka
Lomatunnelmaan pääsimme toden teolla istahduttuamme ravintolan pöytään ja saatuamme nenän eteen lasit kuohuvaa - proseccoa of course. Prosecco taitaakin olla yksi lempijuomistamme ;).
Ravintolan leivät oli superhyviä! Katsokaahan noita söpöjä ruisleipämuffinsseja:
Kohvik Moonin menu oli sopivan kapea tai laaja, miten tämän nyt haluaa ilmaista. Laivalla nautittu aamiainen oli kahden aikaan iltapäivällä vain muisto, joten päätimme tilata koko setin eli kolme ruokalajia. Alkuun valkkasimme Punajuuri-vuohenjuusto-ohraton, joka on ohrainen versio risotosta sekä käsintehtyjä Siperian dumplingseja. 
Ohratossa maistui punajuuri sopivasti ja rakenne oli hyvä. Vuohenjuusto oli pehmeää. Tykkäsimme molemmat tästä. Siperian dumplingsit olivat mielenkiintoinen makuelämys. Liemi oli vahvaa ja savuista - tuli ihan itäeurooppalaisen ruuan tuntu tästä annoksesta. Selkeitä annoksia olivat molemmat. 


Pääruuaksi söimme kuhaa ja ankkaa. Ankan rinta ei ollut ihan parasta mahdollista tällä kertaa - hivenen olisi saanut olla mureampi. Ankan kera tarjotut kasvikset olivat täydellisen hyviä, samoin kastike. Annokseen kuului myös granaattiomenan hedelmiä, hauska pieni lisäke. Ankka-annos oli myös kovin kaunis! Kuha oli taiten valmistettua; mehevää ja maistuvaa. Kuhan kanssa tarjoiltiin perunaa, kananmunaa ja kastiketta. Hyvä oli tämäkin.  
Jälkiruokaosastolta Mirkan valinta oli jälleen helppo; tarvinneeko tuota enää kirjoittaakaan? ;). Pauliina valkkasi Mantelijuustokakun, joka tarjoiltiin mustikkakiisselin kanssa. Kakku oli hyvää, oikein mantelista ja juustoista. Mutta kiisselin funktio hieman ihmetytti, tosin hyvää oli sekin. 
Mirkan Creme Brulee oli täydellinen! Tämä arvio tulee tosiaan asiantuntijan suusta. Paras Creme Brulee ikinä!
Jälkkäreiden kanssa nautimme lattea ja cappucinoa.Palvelu
Kohvik Moonissa saimme kokea varmaan yhtä parhainta palvelua ikinä. Tarjoilijamme oli erittäin ystävällinen ja huomaavainen. Alkupaloja tilatessamme hän esimerkiksi kysyi, että aiommeko jakaa ne ja toi näin meille ylimääräiset lautaset. Ystävällisesti hän myös koko ajan huomioi juomatilanteemme ja tarjoili lisää leipää jne. Kaikki toimi kuin ajatus! Mahtava kokemus!


Hintalaatusuhde
Kohvik Moon on erittäin halpa ravintola. Söimme ja joimme itsemme turvoksiin ja lasku tästä kaikesta oli aika ohkainen. Ruoka oli valmistettu hyvistä ja tuoreista raaka-aineista. Annosten maut olivat voimakkaita ja selkeitä. Juomat olivat myös erittäin edullisia. Kaikin puolin olimme Kohvik Moonin lounaaseen kovin tyytyväisiä! Suosittelemme! :) 
Kohvik Moon

Tunnelma 9+
Ruoka 9
Palvelu 10+
Hintalaatusuhde 10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti