tiistai 29. marraskuuta 2011

Ravintola Grotesk 26.11.2011

Yks kaks yllättäen päätimme käyttää CityShopparin tarjouksen Groteskiin: Chef's Menu kahdelle hintaan 43 €. Ei paha. Tämä sama tarjous oli saatavilla myös TableOnlinen kautta ja oli voimassa marraskuun loppuun. Tämä varauspalvelu on muuten ihanan helppo, mutkaton ja vaivaton systeemi - suosittelen!Samalle illalle saimme Groteskista pöydän klo 21 alkaen. Edellisilta oli venähtänyt aamuun, joten myöhäinen ruokailu oli enemmän kuin paikallaan. Groteskhan on Demon omistajien toinen mesta ja saanut useampana vuonna Michelin Bib Gourmand -merkinnän. Tämä merkintä myönnetään ravintoloille, jotka tarjoavat hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan. 

Chef's Menu oli kolmen ruokalajin yllätysmenu. Puhelimessa jo pöytää varatessamme ja uudelleen ravintolassa tiedusteltiin ruoka-allergiat. Illan menu alkoi Kukkakaalikeitolla, jossa oli myös kuskusta ja katkarapuja. Keitto oli maukas ja samettisen pehmeä. Katkaravut olivat vähän turha lisäke keitossa. Groteskin leivät; focaccia ja maalaisleipä olivat myös hyviä. 
Illan pääruokana oli Karitsan paahtopaistia ja karitsan niskaa. Annoksessa oli myös tattipyrettä ja perunalisäke. Minun paahtopaistini oli yllättävän sitkeää, veljen taas paljon mureampaa - huono tsägä siis kävi. Perunalisäke ja tattipyre olivat molemmat oikein hyviä ja maukkaita lisäkkeitä. 
Jälkkärinä oli suklaakakku kera rahkasorbetin ja vadelmarahkavaahdon. Suklaakakku oli samalla kertaa mielettömän tuhti ja suklainen, mutta kostea ja kuohkea. Minun makuuni täydellisen onnistunut. Rahkasorbetti oli raikas ja kepeä ja vadelmarahkavaahto yllättävänkin voimakas. 
Illallinen Groteskissa sujui ihanan nopeasti - väsy painoi jaloissa ja Olon neljä tuntinen ruokamaraton oli vielä tuoreessa muistissa ;). Palvelu oli, kuten aina ennenkin, ystävällistä ja rentoa. Grotesk on vaan käsittämättömän hälyisä ravintola. Ravintola oli täynnä ja meteli sen mukainen.. Tällä tarjouksella ehdottomasti kannatti käydä nauttimassa tämä yllätysmenu. Hintalaatusuhde oli edullinen, vaikkei ruoka tajuntaa räjäyttänytkään.


Pidimme: 
- sisustus on tyylikäs
- ystävällinen ja nopea palvelu
- tarjoilijoiden ihanat mekot (IvanaHelsinki)
- edullinen hintalaatusuhde
-rento meininki


Miinusta: 
- hälyinen tila
- karitsan liha sitkeää

2 kommenttia:

  1. Btw. Se on Bib Gourmand ja tulee Michelin miehen lempinimestä Bibendum

    VastaaPoista
  2. Oho, kaikkea sitä tuleekin kirjoiteltua ;). Kiitos korjauksesta!

    VastaaPoista