Täydelliseen katkarapusisottoon tarvitset (ohje 4 hengelle):
Katkarapuja 350g
Iso sipuli
1 sellerin varsi
4 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
4dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä
200g Mascarpone-juustoa
½ sitruunan mehu (tai raastettua sitruunan kuortta ja vähemmän sitruunan mehua)
2dl Parmesan-raastetta
5-8dl kanalientä
Merisuolaa ja mustapippuria
Mantelilastuja
Oliiviöljyä
Voita
Silppua selleri, sipuli ja valkosipuli pieneksi. Paahda mantelilastut oliiviöljyssä niin, että ne saavat hiukan väriä ja laita lautaselle odottamaan. Kuullota selleri, sipuli ja valkosipuli oliiviöljy/voi seoksessa. Lisää risottoriisi ja kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini osissa. Kun neste on haihtunut lisää kanalientä noin desi kerrallaan. Muista sekoittaa koko ajan (tämä on työläin asia risoton valmistuksessa). Kun riisi on valmista (napakan tuntuista, muttei kovaa) lisää sitruunamehu ja katkaravut. Sammuta liesi. Lisää mascarpone ja parmesan (Italiassa tämä on paha virhe, mutta mielestäni risotto ei ole risottoa ilman parmesania). Mausta suolalla ja pippurilla. Laita lautaselle ja ripottele paahdetut mantelilastut annoksen päälle. Nauti heti. Tämä on todella hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti