maanantai 8. elokuuta 2011

Ravintola Lasipalatsi 3.8.2011




Saimme kutsun Ravintola Lasipalatsiin maistelemaan Kalaviikkojen tarjontaa ja tutustumaan australialaisiin viineihin. Aurinkoinen aamu alkoi Kauppatorilla aamukahvin merkeissä...näin aikaisin emme olekaan Kauppatorille käyneet sitten nuoruusvuosien, jolloin ilta saattoi venähtää aamuun asti. Pääsimme tutustumaan kalamyyjä Jari Tainioon, jolta Ravintola Lasipalatsi pääasiallisesti tilaa kalaa. 






Kauppatorilta siirryimme Ravintola Lasipalatsiin. Saimme heti kärkeen aivan fantastista australialaisen viinitalo Peter Lehmannin Shiraz-rypäleestä valmistettua punaista kuohuviiniä. Voiko aamu tämän paremmin alkaa? 




Saimme Pro Kala ry:n edustajalta, Katriina Partaselta, mielenkiintoista tietoa kalojen salatusta maailmasta. Erityisen hyödyllinen oli Pro Kala ry:n tuoreen kalan kausikalenteri. 


Ja eikun lisää viintä! Peter Lehmann






Näitä viinejä ei valitettavasti löydy suoraan Alkon hyllystä, mutta muutamia viinejä on tilausvalikoimassa. Meidän suosikkejamme olivat punainen kuohuviini Black Queen Sparkling Shiraz, ilman tammikypsytystä valmistettu Wild Card Chardonnay ja viidestä eri rypäleestä valmistettu Layers White, johon toi erityisen säväyksen Muscat- ja Gewürtztraminer -rypäleet. 


Sitten alkupalojen pariin. Aluksi pöytään saapui maistelulautanen Kalaviikkojen kalamenun alkupaloista. Ehdottomia suosikkejamme oli Jokiraputartar, Rapukeitto, Kalakukkonen, Punajuuri ja Kanttarellimuhennos. 





Pääruuaksi saimme valita listalta mieleisemme annokset. Pauliina valitsi Paahdettua nieriää ja kampasimpukkaa sekä sinisimpukkakastiketta ja chorizo-makkaraa 26,00€ ja Mirka Kuhaa Mannerheimin tapaan 27,00€ (paistettua kuhafileetä,kermaan muhennettuja herkkusieniä ja voissa haudutettua piparjuurta). Mirkan valitsema Kuha-annos löytyy Lasipalatsin listalta myös Kalaviikkojen ulkopuolella. 





Ravintola Lasipalatsin edustajat Tiina Ropponen ja Joonas Keskinen sekä keittiöpäällikkö Petri Simonen pitivät huolen hyvästä tunnelmasta ja unohtumattomasta elämyksestä. 





Lounaan kruunasi upeat jälkiruuat. Mirkan valitsema Suklaafondant oli suussasulavaa, eikä Pauliinan valitsema Omena-marenkileivos jäänyt pekkaa pahemmaksi. 





Jälkiruokien kanssa nautimme jälkiruokaviiniä nimeltä Barossa Botrytis Semillonia, joka toimi erityisen hyvin Omena-marenkileivoksen kanssa. 




Upean ruuan ja juoman lisäksi meitä sykähdytti itse Lasipalatsi rakennuksena ja tarkoin mietitty sisustus talon hengen mukaisesti. Lasipalatsi




Tämän jutun kuvat on ottanut valokuvaaja Pasi Murto. Ihailkaa ja nauttikaa! Voimme vilpittömästi suositella Lasipalatsin Kalaviikkoja (8.10.2011 asti) ja odotamme innolla tulevia Poroviikkoja. Ruokalista vaikutti muutenkin erittäin herkulliselta, joten varmasti piipahdamme täällä uudemman kerran. 

Myös Mimosalsa on kirjoittanut jutun Ravintola lasipalatsin kalaherkuista: Mimosalsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti