lauantai 7. toukokuuta 2011

Mattolaituri 7.5.2011

Lauantain auringonpaiste ja lämpö houkutteli terassille. Kaivariin päästyämme Mirka hihkaisi riemusta. Aivan mahtava rakennus! Valkoinen funkkistyyppinen uusi kahvila Mattolaituri aiheutti tämän reaktion. Rakennus sopi meidän mielestämme täydellisesti merelliseen maisemaan, vaikka toisenlaisiakin mielipiteitä on ollut esillä.


Kahvilassa on kaksi kerrosta. Sisätiloja ei ole, vaan kaksi terassia. Ylhäällä on suuret valkoiset varjot. Niiden alla on lämpölamppuja, joskaan ei ihan kaikkien. Vilttejä on myös tarjolla. Kahvilasta on upeat näkymät merelle, Uunisaareen ja Harakan saarelle. Sisustus on modernia; mustaa, valkoista ja puuta. Metallisia mustia tuoleja, luonnonvalkoisia sohvia, kauniit puiset yksityiskohdat, kuten kaiteet. Erittäin tyylikästä! Sisustusarkkitehtina on toiminut Joanna Laajisto.


Tarjolla oli lauantaina ainakin täytettyjä leipiä, suolaisia piirakoita, erilaisia kakkuja, piiraita, muffinsseja ja leivonnaisia makean nälkään. Aika hinnakas paikka tämä on. Latte 4,40 €...Täytetyt leivät 7 €. Toisaalta hintaluokka on melko lailla sama kuin muissakin Kaivarin kahviloissa. Ravintolapäällikkönä toimii Jussi Ankkuriniemi.


Ihana pehmeä kevyt jazz loi persoonallista tunnelmaa terassille. Tarjoilijat olivat tyylikkäästi yhdenmukaisissa asuissa.

Tämä on tulevan kesän hitti! Paikka sanoo olevansa auki päivittäin 9-18, kesällä 8-22, sään mukaan pidempäänkin. Lauantai-ilta oli vielä hiukan turhan viileä lämpölampuista ja vilteistä huolimatta, joten jatkoimme matkaa kuumat juomat nautittuamme. Lämpöisempiä kelejä odotellessa...


Ehrenströmintie 3a

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti