sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Raku Ya 9.4.2011

Raku Ya on Etelärannassa sijaitseva japanilaistyylinen ravintola. Raku Ya on yksi suosikkiravintoloistamme - oli ilo mennä tänne pitkästä aikaa. Iloksemme netissä surffaillessa tuli vastaan Raku Ya:sta mielenkiintoista taustatietoa. Keskeisenä arvona tässä ravintolassa on vastuullisuus työntekijöitä ja ympäristöä koskevissa asioissa. Niin ja nykyään saa sitä tavallista kraanavettäkin, tosin 2€ maksusta. Ilahduttavaa  on myös se, että Rakua Yan viinilistan viineistä yli 80 % on luomuviinejä. Käykää kurkkaamassa: Verso-info


Tunnelma
Raku Ya on tyylikäs mesta. Sisustus on rauhallista ja pelkistettyä. Seinillä oli taidetta - tosin emme huomanneet kysyä kenen teoksia. Taustalla soi rento musa. Kahden hengen pöydät ovat tosi lähekkäin, tavallaan asiakkaat eivät istu samassa pöydässä, mutta fiilis on melkein kuin istuisimme. 

Ruoka 
Raku Yan menulta löytyy valmiita menukokonaisuuksia, sushia, sushilajitelmia, kala-, kasvis-, lintu- ja liharuokia ja pari jälkiruokaa. Lisäksi listalla on erikseen Izakaya Ruuat. Izakaya on japanilainen pubityyppinen ravintola, jossa tarjoillaan monipuolista ruokaa. Izakaya ruuissa on ideana, että ruokaa tilataan pöytään monia eri annoksia, joista pöytäseurue yhdessä syö ja maistelee. Ruuat tuodaan pöytään sitä mukaa, kun ne valmistuu. Raku Yan Izakaya Ruokia oli mm. Misokeitto ja Edamamet. Edamameja, niitä ihania vihreitä soijapapuja merisuolalla maustettuna, tilasimmekin melkein heti pöytään istuuduttuamme. Edamameja oli reilu kulhollinen, josta riitti tosi paljon syötävää kahdelle hengelle. 


Etukäteen emme olleet miettineet, kuinka paljon aiomme tai haluamme syödä. Ravintolassa kuitenkin tuntui siltä, että juuri nyt maistuisi hyvä sushi ja sivuutimme muut safkat. Aikaisemmin olemme täällä tutustuneet myös muuhun ravintolan ruokatarjontaan kuin sushiin. 


Valikoimme listalta Makeista California ja Supaishii Tekka. California Makit Rakua Yassa sisältää Jättikatkaravun pyrstöä, avocadoa, majoneesia ja lentokalan mätiä. Supaishii Tekassa taas on Tonnikalaa, shisolehteä ja chilimajoneesia. Mirka otti nigireistä Tamagon (japanilaista munakasta) ja Ama ebin (makea katkaravunpystö). Pauliinan nigirivalinnat olivat Supaishii maguro tataki (pippuroitua kevyesti pariloitua tonnikalaa) ja Ama ebi


Illan ruokaelämyksiä ja lähes itkettävän hyviä olivat molemmat Makit. California makit olivat jo aikaisemmilta käynneiltä muistissa ja tiesimme odottaa suussa sulavaa makuelämystä - onneksi näin tapahtui jälleen kerran. Tonnikala makit olivat yllätyksellisen hyviä. Molemmat rullat olivat maultaan ja koostumukseltaan täydellisiä. Nigereistä Tonnikala oli hyvää, samoin Munakas. Ama ebi -nigiri oli molemmille pettymys. Illan ruokajuomina toimivat japanilaiset oluet; Sapporo ja Asahi. 


Palvelu
Palvelu Raku Yassa oli ystävällistä ja mutkatonta. Tarjoilijat olivat iloisia ja hyväntuulisia. 

Hintalaatusuhde 
Raku Ya on meidän mielestämme ehdottomasti paras japanilainen Helsingissä! Illan ruuat yhdeltä maksoivat noin 30 euroa. Sushista saa täällä maksaa selvästi enemmän kuin pienemmissä sushimestoissa, mutta mielellään maksaa laadusta. Sushit olivat tuoreista raaka-aineista taiten tehtyjä ja maistuivat hyvälle. Raku Ya

Tunnelma              9 1/2
Palvelu                  9
Ruoka                    9 1/2
Hintalaatusuhde     9+

Eteläranta 14

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti