lauantai 16. huhtikuuta 2011

Al Zobeidi 16.4.2011

Al Zobeidiin pääsimme kuin pääsimmekin uudemman kerran. Al Zobeidi on siis Kontulan ostarilla sijaitseva pieni, itämaista ruokaa tarjoava ravintola. Al Zobeidi ei koreile sisustuksellaan, mutta valloittaa rentoudellaan ja kotoisella meiningillä. Al Zobeidissa kävimme viime  syksynä edellisen kerran. Lauantaina yhden maissa ravintolassa oli yllättäen tilaa ja pääsimme heti tutustumaan viikonlopun ruokatarjontaan. 

Paikan henkilökunta on oikein ystävällistä ja mukavaa. Tälläisestä lämpimästä asiakaspalvelusta tulee ruokailijoille hyvä mieli. Arkisin (ke-pe) ravintolassa tarjoillaan ruokaa seisovasta pöydästä ja saatavilla olevia mezejä, viikonloppuisin tarjoillaan edelleen Mezejä a la carte -listalta. Edellisellä kerralla seisovassa pöydässä oli tarjolla keittoa ja muutama eri lämmin ruoka. Tilauksemme hoitui nopeasti, samoin ruokia alkoi tulla pöytään pian. Koko ruokailumme ajan palvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. 

Oliivi-mix -annoksessa oli kolmea eri oliivia, joista erityisesti pidimme aurinkokuivatuista oliiveista. Hummusta ja Baba Ganoush -tahnaa oli isot lautaselliset. Molemmat tahnat olivat hyviä. Tykästyimme erityisesti Köfta lihapyöryköihin, joita tarjoiltiin tomaattisen kastikkeen kanssa. Pyörykät olivat lihaisia, mureita ja sopivan mausteisia. Tabbula-salaatti oli raikas ja maistuva. Leivistä valikoimme tällä kertaa Timjami-seesami- ja valkosipuliversiot. Leivät tuotiin pöytään suoraan uunista erittäin lämpöisinä. Annoksista kaikista isoin ja ruokaisin oli Lammasvarras. Lampaan lisäksi vartaassa oli kesäkurpitsaa ja sipulia. Falafelit Al Zobeidissa ovat loistavia. Vasta paistettuja, erittäin rapeita, mutta sisältä meheviä. Näitä olisi syönyt vaikka kuinka! 

Ruoka Al Zobeidissa on hyvää. Ruuassa näkyy ja maistuu hyvät raaka-aineet ja se, että ruoka tehdään paikan päällä. Hintalaatusuhteeltaan paikka on mielestämme erittäin edullinen. Mezet maksoivat 2-3 € kappale, lihapyörykät ja lammasvarras maksoivat 6 €. Ruuat maksoivat yhteensä 28 € ja tästä setistä kaksi nälkäistä ihmistä söivät itsensä aivan täyteen - jälkkärit oli ostettava erikseen mukaan. Tänne kannattaa todella tulla matkankin takaa.  

Arvio: 9+


Ostoskuja 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti