sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Pix, Notting Hill, Lontoo

Tunnelma


Lauantai-iltapäivänä eksyimme Notting Hilliin, ihmisten kansoittamalle Portobello Roadille. Väkeä oli siellä riittävästi ja vähän liikaakin, joten lähdimme markkinakadulta kuljeksimaan pois päin väljemmille vesille, samalla katsastellen sopivaa ruokapaikkaa. Kauan ei tätä ihanuutta tarvinnut etsiä, vaan pian bongasimme Westbourne Grovea kulkiessamme kivan näköisen paikan. Löysimme tiemme Pixiin.

Pix on espanjalaishenkinen kotoinen ravintola, jonka valtavan isot ikkunat tekivät ravintolasta avaran ja valoisan paikan. Ravintola on aika iso, mutta pöydät ovat siltikin lähellä toisiaan. Tunnelmaltaan Pix on rennon letkeä. Tarjoilijat olivat iloisia ja välittömiä ja ylipäätään koko ravintolassa oli iloinen meininki. 

Ruoka
Pöytään päästyämme tarjoilija kertoi, kuinka homma Pixissä toimii. Ravintolan etuosassa on noutopöydällä erilaisia Pinchoksia, joita voi käydä omaan tahtiin hakemassa. Ruuat laskutetaan "tikkujen" perusteella. Tikuille oli pöytään varattu oma pikku maljakko. Pinchos-pöytä oli kauniin näköinen. Tarjolla oli mm. muutamia salaatteja, oliiveja, useita erilaisia annoksia leivän päälle aseteltuna ja myös makeita jälkiruokia. Olimme menossa illalla syömään, joten tiedossa ei ollut kovin runsas ruokailu tässä baarissa. Päädyimme seuraaviin Pinchoksiin: Chorizoa kera manchegon ja hillon, Vuohenjuustolla täytetty paprika, Marinoituja oviileja, Kanasalaatti ja Katkarapusalaatti. Annokset olivat kauniisti aseteltuja ja hyvän makuisia. Ei mitään päätä huimaavaa makuelämystä, mutta maistuvaa ja kivaa pientä purtavaa. 


Oliiveja

Kanasalaatin mukana tuli erillisessä pienessä kupissa kastike, joka oli hyvä oivallus, jotta sai itse annostella mieleisensä määrän. Vuohenjuustolla täytetty paprika kera pinjansiementen oli suussa sulava. Chorizon, manchegon ja hillon makuyhdistelmä oli kekseliäs. Oliivit olivat oikein hyviä. Pixissä on Pinchosten lisäksi tarjolla isompia annoksia, ainakin herkullisen näköistä paellaa ja tyylikkäitä simpukka-annoksia kannettiin naapuripöytiin.

Pinchos


Pixissä on tarjolla myös erilaisia cocktaileja ja muita juomia. Maistoimme hyvää mansikkamargaritaa ja espanjalaista olutta. Juomien hinnat olivat varsin normaaleja, kun taas ruuat aika edullisia suhteessa laatuun. Pixin tapa tarjota ruokaa viehätti. Oli mahtavaa marssia ravintolaan sisään ja saada päivän shoppailukiekkojen jälkeen ruokaa saman tien suuhunsa. Helppoa ja yksinkertaista.

Palvelu


Iloinen tarjoilija otti ystävällisesti meidät ovella vastaan. Ohjattuaan meidät pöytään hän selosti, kuinka ruokailu Pixissä tapahtuu. Juomatilaukset hoituivat nopeasti ja saimme cocktail-listan ulkopuolelta tilattua Margaritan - joustoa siis löytyi. Tämän tyyppisen ruokailun aikana meitä ei juurikaan tarvinnut palvella, mutta kaikki toimi ystävällisesti ja mukavasti ilman sen kummempaa hohtoa. Mielestämme Pixissä oli perushyvää palvelua. 

Hintalaatusuhde
Ravintolan hinnoittelu oli varsin selkeä, koska kaikki Pinchokset maksoivat 2,50 puntaa kappale. Tällä kertaa meille riitti muutama pinchos, mutta pääruuaksi pinchoksia olisi hyvä olla noin kuusi kappaletta. Hintalaatusuhde tässä ravintolassa oli mielestämme aika hyvin kohdallaan. Annokset olivat kauniita ja ruuat hyviä ja ylipäätään ruuasta jäi kivan raikas fiilis kuin myös ravintolasta kaiken kaikkiaan. Pix


Tunnelma 8
Ruoka 7+
Palvelu 8-
Hintalaatusuhde 8

175 Westbourne Grove, Notting Hill, London

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti