perjantai 25. helmikuuta 2011

BELFAST, IRLANTI


Ennen ravintola-arvioita on pakko mainita muutama sana Belfastista. Belfastin sydämelliset ja aidot ihmiset todella saivat meidät kokemaan itsemme tervetulleiksi! Kaupunki on pieni ja kaikki etäisyydet lyhyitä. Hotellimme sijaitsi loistavalla paikalla katedraali korttelissa.
Ensimmäisen iltamme ravintola Nick’s warehouse sijaitsi hotelliltamme vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä (35-39 Hill Street, Belfast,BT1 2LB). Varasimme pöydän kolme päivää etukäteen sähköpostitse (info@nickswarehouse.co.uk), koska ravintolalla ei ole nettivaraus mahdollisuutta. Ravintola tarjoaa valmiin menun (set menu) tiistaista torstaihin klo 18.00-21.30. Kahden ruokalajin menu £16.95 ja kolmen ruokalajin menu £19.95.

Valitsimme valmiin menun. Alkuruuaksi ystäväni valitsi 3 dippiä (Tapenade, Humus ja Moroccan carrot) lämpimien pita-leipäpalasten kanssa (listahinta £4.95). Minä valitsin salaatin, jossa oli ihanan mietoa ja täyteläistä homejuustoa, pähkinöitä, parsaa, viikunoita ja salaattia (salaattia ei ole listalla). Olimme hyvin tyytyväisiä alkuruokavalintoihimme!

Pääruuaksi otimme pihvit (rump steak) ranskalaisilla (ei listalla). Lisukkeeksi tarjoiltiin vihanneksia, jotka olivat juuri sopivan al dente. Pihvit olivat todella mureita ja suussa sulavia. Ranskalaiset olivat isoja ja kotitekoisia. Pihvin kanssa nautimme punaviiniä ja olutta. Annos oli valtava ja jälkiruualle ei jäänytkään paljon tilaa. Joka tapauksessa emme pystyneet vastustamaan Irlantilaista juustolautasta, jonka jaoimme (juustolautanen £1.60 lisää 3 ruokalajin menuun). Yhdessä annoksessa oli riittävästi kahdelle, ehkäpä jopa kolmelle. Lautasella oli kolmea eri juustoa, keksejä ja makeaa hilloketta. Sinihomejuusto oli meidän makuumme hiukan turhan voimakasta. Kaksi muuta juustoa olivat kermaisia ja mietoja. Jäimme hiukan kaipaamaan vaihtelua juustojen koostumuksessa. Mielestämme yhden juuston olisi voinut vaihtaa johonkin eri typpiseen kovaan kypsytettyyn juustoon. Juustojen seuraksi tilasimme lasin portviiniä ja muscat-viiniä. Lisäksi nautimme kahvia. Koko aterian hinnaksi kahdelta hengeltä juomineen tuli noin £60. Tässä ravintolassa hinta-laatu suhde oli todella kohdallaan!

Palvelu ravintolassa oli välitöntä ja mutkatonta pohjoisirlantilaiseen tyyliin. Ravintolan tunnelma oli rento. Punainen tiiliseinä loi ravintolaan lämmintä tunnelmaa, ilmastointiputket katossa toisaalta modernia loft-henkeä. Pöydät olivat puuta ja niillä ei ollut pöytäliinoja. Ravintolassa oli erinomainen viinilista. Listalla on paljon viinejä laseittain, lisäksi jälkiruokaviinejä löytyi hyvä valikoima. Voimme todella suositella tätä ravintolaa Belfastiin matkaaville! Nickswarehouse

Ruoka ****
Palvelu ***1/2
Tunnelma ****

Seuraavana iltana, joka oli perjantai, suuntasimme keskustaan pienellä sivukadulla olevaan ravintolaan nimeltä: James Street South. Tämä ravintola on äänestetty muutama vuosi sitten Pohjois-Irlannin parhaaksi ravintolaksi (the Observer). Olisimme itse asiassa halunneet pöydän lauantai-illalle, mutta olimme varauksen kanssa myöhässä (varasimme pöydän netin kautta viisi päivää etukäteen). Tämä ravintola oli huomattavasti muodollisempi kuin Nick’s warehouse ja asettuu tyyliltään fine dining kategoriaan.

Tilasimme alkuun lasit espanjalaista cavaa. Alkuruuaksi tilasimme hanhenmaksaa (foie gras) ja rapua (ks. kuvat alla). Tässä kohtaa täytynee huomauttaa, että netissä oleva ruokalista ei pidä paikkaansa, joten ruokalajeja ei löydy listalta. Ruoka oli taivaallista! Odotukset nousivat korkealle pääruokien suhteen.
Pääruuaksi tilasimme päivän kalaa, ruskeiden katkarapujen, kampasimpukkaa ja vaahdotettua valkoviinikastiketta sekä kania. Lisukkeeksi tilasimme Champia, joka on pohjoisirlantilaiseen tyyliin valmistettua perunamuusia. Molemmat jäivät jotenkin mitäänsanomattomiksi. Sinällään niissä ei ollut mitään vikaa, mutta elämää suurempien alkuruokien jälkeen odotuksemme taisivat nousta liian korkealle. Ruoka oli kuitenkin valmistettu taidokkaasti ja korkeatasoisista raaka-aineista. Ruokajuomana toimi punaviini. Jälkiruuaksi tilasimme uunijäätelö, joka kohosi jälleen alkuruokien tasolle!Palvelu oli ravintolassa asiallista, mutta turhan jäykkää. Leipää ja vettä piti pyytää itse lisää. Tunnelma oli hienostunut, mutta kuitenkin viihtyisä. Ravintolan sisustus oli hyvin vähäeleinen ja sävyiltään vaalea. Sisustus oli hyvin skandinaavinen. Hintaa illalliselle tuli kahdelta juomineen noin £100. Jamesstreetsouth

Ruoka ****
Palvelu ***-
Tunnelma ****1/2


Lauantai-iltana suuntasimme huikean Giant’s Causeway retken jälkeen ravintola Cayenneen klo 20.15. Ravintola tarjoaa edullisen set menun klo 17.00-19.00 (2 ruokalajia £14.50, 3 ruokalajia £17.50).

Tilasimme alkuun salt ‘n’ chilli squid with napa slaw, spicy mayo and nahm jim sauce £8.00 ja salaatin (rucola, päärynä, parmesan, pähkinä) £6.5. Molemmat annokset olivat todella herkullisia! Alkuruuan kanssa nautimme cavaa £5.95.


Pääruuaksi tilasimme braised lamb & roast loin with goat cheese gnocchi, olive tapenade and thyme £18.50 ja lisukkeeksi horseradish mash £2.75 sekä saffron rise cakes £12.50. Lammas oli taivaallisen mureaa ja annos loistava. Sahramilla maustetut risottokakut olivat myös todella hyviä. Sahrami maistui annoksessa ihanan voimakkaasti. Pääruuan kanssa nautimme punaviiniä (raimat) £4.50 Jälkiruuaksi tilasimme pavlova roulade with lemon mascarpone mousse, citrus fruit and passion fruit jelly £6.50 ja päivän erikoisjälkiruuan; iced pine nut mousse with tamarillo and blackpepper sorbet. Jälkiruuat olivat todella hyviä, vaikka pavlova ei oikein ollut minun makuuni. Jälkiruokien kanssa tilasimme kahvia.


Palvelu ravintolassa oli todella viimeisen päälle, ystävällistä, mutta ei ollenkaan jäykkää. Tunnelma oli rento ja lämmin, mutta ravintola oli silti hyvin tyylikäs. Kokonaisuutena ravintolakokemus oli lähes täydellinen. Tämä paikka on todellinen löytö! Kahden hengen illallinen maksoi noin £90 juomineen.


http://www.cayenne-restaurant.co.uk/

Ruoka **** +
Palvelu **** 1/2
Tunnelma **** 1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti