sunnuntai 12. joulukuuta 2010

CORONITA 10.12.2010

Coronita on melko vasta avattu uuden tyylinen illanviettopaikka Helsingissä. Coronitan konsepti on erikoinen, punttisalin yhteydessä sijaitseva baari/kahvila, joka tarjoilee myös ruokaa. Ihan ei päästy jyvälle oliko paikka, ravintola, yökerho, baari vai mikä? Myös tyyli on hyvin epäsuomalainen. Parhaiten sisustusta ehkä kuvailisi kitsch. Sisustus jakoikin kuusihenkisen seurueemme mielipiteitä, osa piti kovasti ja osa hiukan kummeksui.

Se missä Coronita loisti, oli palvelu. Ihanaa, että Helsinkiin on viime aikoina saatu paikkoja, jossa palvelu pelaa. Tarjoilijamme oli ystävällinen ja asiantunteva. Toinen asia joka toimi todella hyvin oli fantastiset Mohitot, nam!

Tilasimme alkuun kaksi 10 kappaleen mezesettiä (tilasimme muutamia mezejä useamman kappaleen). Yksi setti maksoi 32 euroa. Tarjoilijan mukaan 5 mezeä olisi ollut sopiva annos kahdelle alkuruuaksi. Päätimme tilata pääruuat vasta alkupalojen jälkeen, kun emme osanneet arvioida kuinka täyteen tulisimme.

Valitsimme seuraavat:
Humus ja talon leipää
Ohra tabouleh
Tzazziki
Halloumi Heaven
Paahdettuja punajuuria
Korianteriherkkusienet sinihomejuustocremellä
Mtabbal (munakoisodippi ja paahdettua perunaa)
Vuohenjuustoa ja hillottua paprikaa
Skagenia ja maalahdenlimppua
Lohiceviche
Spicymakkaraa ja libosinappia
MeatballsMezejen taso oli melko vaihteleva. Suosikeikseimme nousivat vuohenjuusto hillotulla paprikalla, skagen (katkarapumössö) maalahdenlimpulla, lohiceviche, spicymakkara libosinappilla, lihapullat ja  paahdetut punajuuret. Nämä kaikki annokset olivat oikein maukkaita. Humus vaikutti valmistavaralta eikä asettelukaan ollut kovin houkutteleva. Tzazzikin seurana ollut pita oli kovaa ja munakoisodippi ei maistunut kenellekään.

Suurin osa meistä tulikin niin täyteen alkuruoista, että pääruuat eivät enää maittaneet. Toinen syy oli se, että useat pääruuat sisälsivät samoja raaka-aineita kuin mezet, joten ei enää tehnyt mieli syödä samaa pääruokaa. Esimerkkinä halloumisalaatti, lohi-tzazikisalaatti, lämminvuohenjuustoleipä...Pauliina kuitenkin tilasi tattirisoton, joka olikin erittäin hyvä, kun siihen itse lisäsi hiukan suolaa, että maut tulivat paremmin esille. Mutta risotto oli valmistettu taiten, koostumus oli juuri sopiva! Yksi seurueestamme tilasi halloumisalaatin, joka oli aika kotikutoinen, mutta maultaan kuulemma hyvä. Mirka siirtyi suoraan jälkkäriin, joka oli tällä kertaa omena pannacotta ja aivan täydellinen! Ihana.

Mielestämme Coronita ei kuitenkaan ole ravintola. Mutta sitä on vaikea luokitella mihinkään olemassa olevaan luokkaan, toisaalta hyvä näin. Joka tapauksessa on hienoa, että Helsinkiin on saatu uusia ja persoonallisia illanviettopaikkoja. Helsinki kaipaakin mielestämme lisää paikkoja, jotka sijoittuvat genressään fine dining -ravintoloiden ja "pikaruokapaikkojen" väliin. Coronita on juuri tätä.
http://www.facebook.com/pages/Coronita

Palvelu               ****
Tunnelma           ***
Ruoka                 ***
Hintalaatusuhde ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti