sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Luomo 6.11.2010

Luomon toinen vierailu oli yhtä onnistunut kokemus kuin edellinenkin. Täällä toimii kaikki :). Saavuimme ravintolaan illan ensimmäisinä asiakkaina, mikä oli jostain syystä meistä huvittavaa. Menu oli edelliseltä kerralta muuttunut. Luomossa on mahdollista valita kolme, viisi tai seitsemän ruokalajia. Päädyimme tälläkin kertaa viiteen ruokalajiin ja otimme myös menuuseen kuuluvan viinipaketin puolikkaana versiona.

Alkusnackseina saimme pienet tötteröt, jotka sisälsivät tomaattia ja parmesaania. Toisena alkusncaksina tarjoilija toi pöytäämme savuiset lasipurkit - jännittävää. Lasipurkeissa oli munakoisokaviaaria. Molemmat snacksit olivat erittäin maistuvia ja jänniä suupaloja.

Viiden ruokalajin menuuseen kuului kolme alkuruokaa. Ensimmäinen alkuruoka Punajuurta ja vuohenmaitoa oli loistava setti. Annos sisälsi montaa eri ainesta näiden kahden edellämainitun lisäksi, mm. tryffeliä Tanskasta. Kaunis, jännittävä ja ihana kokonaisuus!

Toinen alkuruoka oli kampasimpukkaa kookosmaidossa. Makuelämyksenä ei mielestämme niitä parhaita, mutta viinin kanssa toimi todella hyvin. Kolmannen alkuruuan myötä saimme elämämme ensimmäistä kertaa maistaa kateenkorvaa. Annos jakoi mielipiteitä - kateenkorva voi siis olla hyvää tai ei niin hyvää. Kateenkorva tarjottiin bataatin kanssa ja annoksessa oli myös suklaata. Jännittäviä makuyhdistelmiä, mutta toimivia ja hyviä.

Illan pääruuat olivat hirveä ja turskaa. Hirvi tarjoiltiin tattiliemessä kera wasabivaahdon ja mustajuuren. Turskan seurana oli munakoisoa ja paprikavaahtoa ja muutamia muita aineksia. Makoisaa ja erityisesti turska oli hyvää.

Superhauska oli pikkuinen väliruoka ennen varsinaista jälkiruokaa: karpalosorbettia vodkageelillä, joukossa myös hiukan kinuskia. Kirpeä ja makea suussasulava ihanuus.

Varsinainen jälkiruoka oli taas yksi erikoisimmista jälkiruuista, mihin olemme törmänneet: Herkkutattia ja suklaata. Ensi alkuun kuulosti hurjalle, mutta oli ihan älyttömän hyvä jälkkäri. Annoksessa oli myös tyrnimarjajäätelöä ja kakkua. Kreisejä raaka-aineita, mutta ah niin hyvää :)

Luomon leivät ovat superhyviä. Tällä illalisella saimme maistaa vuohenjuustosämpylää, valkosipulifocacciaa ja misoruisleipää. Kaikki ihanan lämpimiä ja maistuvia. Tästä tykkäsimme kovasti.
Tunnelmaltaan ravintola oli rento ja letkeä. Viihdyimme ja tykkäsimme. Palvelu koko illan aikana oli koko ajan erittäin hyvää. Tarjoilijat olivat rentoja ja asiantuntevia ja asiakasystävällisiä - tästä on vaikea pistää paremmaksi. http://www.luomo.fi/

Tunnelma ****+
Palvelu    *****-
Ruoka     ****½
Hintalaatusuhde ****+

Vironkatu 8

3 kommenttia:

  1. Luomo pitäisi varmaan testata. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Miten nuo annokset valitaan vai onko vaihtoehtona vain valmis menu?

    VastaaPoista
  2. Menussa on 3 alkuruokaa, 2 pääruokaa ja 2 jälkiruokaa. Viiden ruokalajin menuseen sisältyy kaikki 3 alkuruokaa, toinen pääruoka ja yksi jälkiruoka. Seitsemän ruokalajin menuuseen sisältyy luonnollisesti kaikki ruokalajit listalta. Annokset ovat pieniä, joten viisi ruokalajia on aika sopiva setti. Aikaa ravintolavierailuun kannattaa varata runsaasti, koska ruokalajien välissä tulee ihania talon ylläreitä!

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuuloinen paikka. Tänne täytyy kyllä mennä!

    VastaaPoista