sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Atelje Finne 19.3.2010

Sateisena perjantai-iltana suuntasimme kovin odotuksin (moneen kertaan Kuurnassa vierailleena) kohti Atelje Finnéa. Ravintola oli jota kuinkin täynnä ja valloittava puheen sorina sopivalla volyymillä toivotti meidät tervetulleeksi. Sopivan särmä sisustus osui hyvin meidän makuun ja rennon letkeä tunnelma oli kohillaan.

Alkudrinkkinä Mirka tilasi Gin Tonicin mieluisalla Bombay-ginillä ja Pauliina luotti tuttuun turvalliseen kuivaan omenasiideriin, joka maistuu aina. Lista oli vähintäänkin mielenkiintoinen ja oikeastaan meille aika jännittävä kokonaisuus, koska vaihtoehdot jäivät vähiin. Mutta tällöin tuleekin tilailtua yllättäviä ruokia ja mahdollisesti saatua uusia mahtavia ruokaelämyksiä. Palvelu ravintolassa oli mielestämme lähellä huippua. Sopivan aktiivista, meidän makuun hyvin rytmitettyä ja rennon asiantuntevaa. Vettä ja leipää kannettiin pöytää kiitettävällä tahdilla ;).

Mirkan alkuruoaksi nauttima savuvalkosipulikeitto oli älyttömän hyvän makuista, mutta valitettavasti liian haaleaa.....miinukset tästä, mutta maku oli loistava ja ihanan savuinen. Pauliina herkkutattibriossi oli kuivakka, sienet maistuvia, mutta kokonaisuudessaan jäi liian taikinainen fiilis.

Pauliinan pääruokavalinta, Maa-artisokkapannukakku, jatkui taikinaisella linjalla. Maku oli turhan pliisu, ei suolainen eikä makea. Lisäkkeenä olleet latva-artisokat toivat onneksi annokseen lisää terävyyttä ja särmää. Mirkan valintana oli päivän kala, joka tänään oli siikaa. Annos oli todella hyvä. Siian seurana oli murskatut yrttiperunat (rakuuna, timjami ja ruohosipuli) kera voikastikkeen ja annoksessa oli myös kasvislisäke, jossa oli mm. retiisiä ja pinaattia. Erittäin onnistunut kokonaisuus. Ruokajuomana oli tarjoilijan suosittelemat lasilliset punaviiniä. Mirkalla Chianti Classico -07 ja Pauliinalla Il Basiale -05. Mielestämme viinivalinnat olivat hyvät. Pauliinalla kuitenkin ehkäpä turhan terävän makuinen viini pliisun pannukakun seurana.
                                                     
Jälkiruuaksi Pauliina valitsi Maitosuklaalehikäisen mustaherukkakompotilla. Valinta oli hänen illan ruuistaan ehdottomasti paras. Ihanan makea ja sopivan kirpeä. Täytti hyvin paikkansa. Mirkan jälkiruokavalinta, Karamellisoitua ananasta ja kookosjäätelöä, oli karsea pettymys. Ananas kellui oudon makuisessa liemessä, jonka maku oli harmillisen epämiellyttävä. Harvoin jää jälkiruoka ravintolassa syömättä, mutta tämä ei maistunut kummallekkaan.

Ihana maitosuklaalehikäinen

Ilta Atelje Finnéssa oli kokonaisuudessaan miellyttävä kokemus. Ruokavalinnat eivät ehkä osuneet varsinkaan Pauliinan osalta kohdalleen, mutta ravintolan tunnelma ja palvelu oli oikein miellyttävää. Illasta Atelje Finnéssä jäi ajatus, että on ehkä ihan pakko mennä testaamaan tämä paikka uudestaan. http://www.ateljefinne.fi/
Seuraava EatHelsinki 2010-kohteemme on testauksen kohteena lauantaina 27.3. klo 20.

Ruoka ***
Palvelu ****+
Tunnelma ****

Arkadiankatu 14

2 kommenttia:

  1. Itse kävin Atelje Finnessä myös keväällä, mutta oma kokemukseni oli hyvinkin positiivinen. Tietysti ihana seura saa mielenkin iloiseksi, mutta kyllä myös ruuat toimivat sillon todella hyvin. Erityisesti pidin jälkiruokana syömästäni lakritsa-creme bruleesta!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Jospa itsekin uskaltautuisimme ravintolaan uudelleen. T: Pauliina ja Mirka

    VastaaPoista